Bild på hallongrottorna från dagens bak |
200 g | smör, mjukt |
---|---|
1 dl | strösocker |
1 msk | vaniljsocker |
1 tsk | bakpulver |
4,5 dl | vetemjöl |
1 dl | hallonsylt |
20 st | pappersformar, veckade |
1. Sätt ugnen på 175°. 2. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. 3. Blanda bakpulver med mjölet och arbeta in det i smörblandningen 4. Rulla små bollar av degen, ca 20 st, och lägg i formarna. (Går också bra att göra en rulle 20 cm lång och skära 20 st lika stora bitar, jag tycker dock det är lättare att göra bollar.) 5. Gör en fördjupning i varje boll med mjölad tumme och fyll hålet med hallonsylt. 6. Grädda kakorna i mitten av ugnen 12-15 min. Hallongrottorna går utmärkt att frysa. |
---|
Vad kul att du hamnade på första sidan av tidningen! :D Och jättefin bild de tog på dig!!
SvaraRadera(svarar på ditt mail i helgen eller på måndag :) )
Kramar
/Anna
Ja, det var verkligen roligt! Tack så mycket!
SvaraRaderaJaa! Gör det :)
Kramar!!