onsdag 6 april 2011

Fortfarande oklart varför anfall

Jag satt och läste genom gamla inlägg, eller ja ''gamla'' vettefan, men från januari-februari och insåg att jag nog missat att berätta att chokladcystan gyn trott sig ha hittat för ett par månader sedan, inte var en chokladcysta, så det är fortfarande oklart varför jag får mina anfall var 6e månad. Har aldrig stött på någon med endo som har samma problem så det förblir ett mysterium...

4 kommentarer:

  1. Hej. Jag har Endometrios och fick min diagnos 2005, då hade jag haft extrem mensvärk och ont i nio år. Även om du fått en trist diagnos ska du vara glad att du vet så tidigt.
    Du pratar om att du får anfall ungefär var 6:e månad, de har jag också haft. Har varit inlagd på sjukhus akut för det ungefär fyra gånger. De har trott det var blindtarmen, men skickat hem mig efter någon dag och sagt magsjuka.
    Se till att du får en bra kontakt med en Gyn som verkligen kan Endometrios, det finns väldigt många som tror de kan, men som ger helt fel behandling.
    Vad står du på för behandling nu? Jag kan tipsa dig om att gå med i endometriosföreningen om du inte redan gjort det.
    Lycka till!
    Om du undrar något så håller jag ett öga på din blogg.
    // Anna

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Precis så sa dom till mig, magsjukan. Jovisst! Vad beror dina anfall på? Jag träffar en fantastisk gyn redan som kan detta, men jag tror inte han vet vad mina anfall beror på.
    Jag står bara på p-piller nu för det hjälper. Jag har gått med! Tack för tipset i alla fall!
    Tack så mycket!
    //Memme

    SvaraRadera
  3. Jag vet inte heller varför vi får anfall, men när jag står på behandling så håller de sig borta. Förhoppningsvis slipper du fler nu. Får du fler, ska du åka till akut gyn på Helsingborgs lasarette. De har bra koll på endo och är snabba med smärtlindring.
    Det är viktigt att du får bra smärtlindring, annars fungerar smärcentrat sämre. Mitt är sådär, reagerar på minsta smärta.
    Om du skulle få mens, eller ont trots p-pilller - kan man ta två p-piller om dagen.
    //Anna

    SvaraRadera
  4. Knepigt...
    Mina är likadana, har inte haft nu sen jag bytte p-piller. Okej, vad bra. Är du från helsingborg?
    Aha.. det visste jag inte. Det har min gyn aldrig nämnt.
    // Memme

    SvaraRadera